Su arıtma filtre değişim sırası nasıl olmalıdır? Sizlere hızlı bir şekilde anlatıyor olacağız.
Standart Reverse osmosis sistemleri 5 Aşamadan oluşmaktadır.
RO sistemler herkesçe bilindiği gibi suyu saflaştıran sistemlerdir. Ancak suya mineral takviye eden filtrelerin kullanımı son yıllarda oldukça artmıştır. Bu bakımdan piyasada 6,7,8 aşamalı cihazlarla da karşılaşılabilmektedir. Opsiyonel olarak karşılaşılan bu seçeneklerin de açıklaması aşağıda mevcuttur.
Su Arıtma Cihazı Filtre Değişimi, Nasıl Değiştirilir Detaylı Anlatımı.
Videomuzu izleyerek sizde su arıtma cihazı filtre değişimini yapabilrisiniz. (Filtre değişimi Videolu anlatım.)
Filtre Değişim Sıralaması 1 . Aşama 5 Mikron filtre
5 mikron gözenekli tortu filtre,suda bulunan kaba tortu, kum, mil, çamur gibi maddelerin arıtılmasını sağlayarak cihaza giren suyun ilk karşılaştığı filtredir ve ön filtre aşamasının başlangıcıdır.
Filtre Değişim Sıralaması 2 . Aşama Aktif Karbon Filtre, Gac Karbon Filtre
Aktif karbon filtre, suyun karşılaştığı ikinci ön filtrasyon aşamasıdır. Suyun rengini berraklaştırmak, koku varsa gidermek ve tat artırıcı etkisi vardır. Filtreleme sırasında su da bulunan klor ve kimyasalları arıtma gibi işlevleri de vardır.
Filtre Değişim Sıralaması 3. Aşama 1 Mikron Filtre 1 mikron spun filtre, ters ozmos filtrasyonunun üçüncü aşamasıdır.Arıtma esnasında suda bulunan 5 mikrondan büyük olan kaba tortu, kum, çamur gibi maddelerin arıtılmasını sağlayarak ters ozmos membran filtreyi korur ve optimum filtre ömrü sağlar.
Filtre Değişim Sıralaması 4 . Aşama Membran Filtre (Reverse osmosis Membran)
Membran filtre, arıtma cihazımızın ana filtrasyon görevini üstlenir. Günümüzde ters osmos veya reverse osmosis olarak bilinir. Su da bulunan nano tortu, ağır metal, kimyasal, bakteri, kireç vb. maddeleri tutarak suyu neredeyse saf hale getirir. Yarı geçirgen bir malzeme olduğu için bu seviyede su ham haldedir ve ph, minarel, tat yönünden içilmesi gereken ideal su değildir. Cihazınızda bu değerleri almak için kesinlikle ek filtreler kullanılarak ideal bir içme suyu elde etmeniz sağlanmalıdır.
Filtre Değişim Sıralaması 5 . Aşama Alkalin Filtre
Alkalin filtre (ph filtre), membran filtre kullanan cihazlarda ph filtresi olmazsa olmaz filtrelerdendir. Yüksek ph seviyesi seviyesi asidik etkilere karşı direnç kazandırı. Ayrıca metabolizmanın dengeli çalışmasına yardımcı olur. Membran filtreden geçen su ph yönünden düşük ph seviyesine sahiptir. Ph filtresinin kaliteli bir ph filtresi seçilmesi gereklidir ki günümüzde çok sayıda ph filtresi vardır. seçeceğiniz filtrenin ph düzüyini uzun süre koruyabilmesi gerekir.
Filtre Değişim Sıralaması 6. Aşama Mineral Filtre
Mineral filtre yada bıocera filtre 6. sırada bulunmalıdır, membran filtreli cihazlarda mineral filtre kullanılması kaçınılmaz bir gerçektir. Membran filtre sudaki mineralleri de arıttığı için sisteme mineral takviyesi yapılması gerekir. Mineral filtre suya vücudun ihtiyaç duyduğu minarelleri ekleyerek içme suyunuzu zenginleştirir ve metobolizmayı hızlandırarak enerji sağlar ve vücuttan mineral çalınması engelleyerek hücre ve organların korunmasına yardımcı olur.
Filtre Değişim Sıralaması 7. Aşama Detox Filtre (İnfrared ray filtre)
Detox filtre, Cihazlara sonradan eklenebilen bir filtredir. vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Toksinlerin atılmasıyla metabolizmayı hızlandırdığından kilo vermede yardımcı olur. Yorgunluk ve halsizliklerin önüne geçilmesinde yardımcı bir filtredir.
Filtre Değişim Sıralaması 8. Aşama Post Karbon Tatlandırıcı Filtre
Post karbon filtre (tatlandırıcı) , elde ettiğimiz suyun tadının ayarlanmasında ve doğal kaynak suyu tadında olmasına etki eden bir filtredir. Filtrenin ana ham maddesi hindistan cevizidir.
Yukarıdaki yazmış olduğumuz sıralama aşamalarına kısaca değindik. Bu aşamalar hakkında detayları da yazalım.
1. Aşama: Yüksek kapasiteli 5 mikron 10 “polipropilen tortu filtresi: Tozu, partikülleri ve pası temizler. NSF / ANSI standartlarına göre onaylanmıştır.
2. Aşama: Granül aktif karbon (GAC ) 5 mikronluk 10 “filtre: Hoş olmayan klor, tat ve kokuları, bulanıklığı ve renkleri ortadan kaldırır. NSF / ANSI standartlarına uygundur.
3. Aşama: Karbon blok (cto) 5 ila 10” mikron filtresi:.. Kaldırır herhangi bir kalıntı klor, tatlar ve kokular, ön filtreler verimliliğinin bileşik ve NSF / ANSI standartlarına RO zarının yaşam Uyumlu uzanan
4. Aşama:Yüksek ret .0001 mikron TFC ters osmoz membranı: RO sisteminin kalbi. Günde 75 galon içme suyu üretir.
5. Aşama: Alkalin pH mineralizasyon filtresi: Mineral taşlar ve kalsit ortamları kullanarak, iyonize kalsiyum, magnezyum, sodyum ve potasyum dahil olmak üzere RO işlemi sırasında uzaklaştırılan sağlıklı mineralleri geri ekler. Ayrıca hafif asitli olabileceğinden, RO suyunun pH değerini artırır. NSF / ANSI standartlarına uygundur.
6. Aşama: 4 in1 Mineral filtre Çocuklarınız ve aileniz için kemik gelişimi ve sağlığınızla ilgili mineralleri suya ekler, kalsiyum, Magnezyum, Sodyum, potasyum ve diğerleri kolaylıkla birçok doğal maden sularının bulunan mineralleri ihtiva eder.7. Aşama: Detoks Filtre (Far-infrared Ray) Bu aşama gerçekten suyun sağlığını artırır. Kızılötesi boncuklar su ile temas etmedikleri için sadece mucizevi
Ultra-Mor Işık ile uyumlu olarak, bu filtre, cam tüpler aracılığıyla kızılötesi yayan frekans topları ile suyun dezenfekte edilmesine yardımcı olma yeteneğine sahiptir.
8 .Aşama: Karbon parlatma sonrası toplam polisaj sonrası hat: Tanktaki olası kalan tat ve kokuları giderir. NSF / ANSI standartlarına uygundur.