Su Arıtma Cihazı Filtreleri Ve Değişim Süreleri yorum yap

Su Arıtma Cihazında Kullanılan Filtreler ve Değişim Periyotları

3′ lü filtre seti suyun tortu, çamur, klor ve tarımsal ilaçlar gibi zararlı maddelerden arındırıldığı ve suyun arıtma cihazıyla karşılaştığı ilk aşamalardır. Bu yüzden su arıtma cihazının en sık değişen filtreleri 1-2 ve 3. Aşamalardır. Ortalama değişim süresi 9-12 ay arasıdır. Kullanım süresi kullanım miktarının yoğunluğuna bağlı olarak bir kaç ay kısalabilir.

4. aşama olan membran filtre : Suyun ters ozmos yöntemiyle kirli ve temiz diye ayrıştırıldığı bölümdür. Asıl arıtma işleminin yapıldığı bölüm olduğu için kalitesiz ve uzak doğu dan ithal edilen membran filtreleri tercih etmemeye özen gösteriniz. zira kalitesiz membran kullandığınız da hem suyunuzun kalitesi düşer hem ömrü kısa olacağı için ekonomik olmaz hem de suyun içindeki tüm mineralleri süzeceği için sağlığınıza da zarar verir.

5. aşama tatlandırıcı filtre (post karbon): suya tat veren suyun tadını düzenleyen filtredir. Kalitesiz bir filtre kullanıldığında suyun yüzeyinde partiküller, su da beyaz baloncuklar, suyun tadında acılık, plastik veya metal kokusu ve damakta garip tat bırakma hissi gibi olumsuz etkiler yaratır.

Önemli: Web sitemiz üzerinden aldığınız filtreleri kendiniz değiştirirken filtreleri sıralı olarak yıkayıp öyle takınız aksi halde bir önceki filtrenin artık maddesi sonraki filtreye zarar verebilir. yıkayarak yapılan filtre degişimleri hem filtrenin ömrünün daha uzun olmasını hemde çok kaliteli ve lezzetli bir tat almanızı sağlar. Yeni almış olduğunuz bir bardak su içmeden önce bardağı yıkamak gibi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.