CNS Su arıtma cihazı nasıl çalışır

Su Arıtma Cihazı Nasıl Çalışır ? yorum yap



Su arıtma cihazları pek çok farklı filtre ve ekipmana sahiptir. Bu filtreler suyu süzme ve yabancı maddelerden ayrıştırma işlevini gerine getirmektedir.

Özellikle ev tipi su arıtma cihazlarında içme suyu elde etmek amacıyla çok hassas filtreler kullanılmaktadır. Şebeke suyu bu filtrelerden geçerek içerisindeki zararlı maddelerden temizlenir ve sizin kullanımınıza sunulur. Genel olarak su arıtma cihazları 8-10 litrelik bir hazneye sahiptir. Bu hazne arıtılmış suyu depolar ve ihtiyaç olduğunda size sunar. Hazneden eksilen su sistemden tekrar doldurularak devridaim şeklinde su takviyesi yapar. Su arıtma cihazları artık bir beyaz eşya bakış açısıyla tasarlanmakta ve itici görüntüden uzak dekoratif bir görünümde üretilmektedir. Bu da artık su arıtma cihazlarının evimizin bir parçası olmaya başladığının bir göstergesidir.
Su arıtma cihazları en basit haliyle bir filtre düzeneğidir. Su bu filtrelerden geçerken her filtrenin kendine has tasarımıyla yabancı maddelerden ayrıştırılır ve bir sonraki filtreye geçer. En son filtrede sudaki en küçük maddeler (bakteri, virüs ve diğer küçük maddeler) bile ayrıştırılarak size tertemiz bir su sunulur.
Arıtma cihazlarında farklı istek ve amaçlar için pek çok filtre bulunmaktadır. Şimdi bu filtrelere bir göz atalım.

Mikro Filtreleme

Bu aşamada sudaki çamur, pas gibi maddeler temizlenir ve su tortularından arındırılır.

Blok Filtre

Bu filtre sudaki kötü tat ve kokuya sebep olan klor gibi maddeleri süzmekte ve ayrıştırmaktadır.

Granül Filtre

Blok filtrede olduğu gibi ikinci bir ön arıtma aşamasıdır. Aynı şekilde klor ve diğer kimyasallar bu aşamada bir kez daha ayrıştırılarak tamamen ortadan kaldırılır.

Membran Filtre

Membranlara gelen su moleküler düzeyde deliklere sahip gözeneklerden geçerek tamamen süzülür. Basınç ile bu membrandan geçmeye zorlanan suda bulunan ve milimetrenin milyonda biri boyutuna kadar olan maddeler tamamen ortadan kaldırılır. Bu aşamada sudaki tüm bakteri ve virüsler sudan ayrıştırılır.

Son Aşama

Bu aşamada sisteme giren neredeyse tamamen saf olan su doğal mineraller ile doğal kaynak seviyesine getirilir ve tadı iyileştirilir. Bu aşamadan sonra elde edilen su tamamen doğal ve temiz bir sudur.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.